1. סדר יום.
ילדים מרגישים תחושת ביטחון כשהם יודעים מה צפוי להם. הם מתפקדים בצורה הרבה יותר נינוחה וטבעית. מומלץ לקיים עבור הילדים שגרה קבועה בשעות המשותפות: שעות הבוקר, צהרים/אחר צהרים ולילה, ולהכריז על השגרה הקבועה באופן רשמי. גם אם יש אחת לכמה זמן שינוי בתוכנית יש להזכירו מראש ולהקפיד לחזור לשגרה אחריו. באופן כזה ימנעו ויחסכו הרבה עימותים.
2. זמן משותף
הורים רבים רוצים להעשיר את ילדיהם בכישורים רבים ככל האפשר ולשם זאת רושמים את הילד לכל חוג שרק אפשר להעלות על הדעת. שימו לב שבשגרה שלכם יש זמן משותף בו יש הזדמנות לילדים לספר לכם ולשתף אתכם בקצב שלהם במה שמעסיק אותם. כדאי ליזום ארוחה משותפת (לא ליד המחשב, להיפרד רגע מהסלולרי, וטלוויזיה סגורה...), או ישיבה משותפת על השטיח בעוד הילדים משחקים אמא מקפלת כביסה וכו'. הכנסת זמן כזה כחלק משגרת היום תאפשר לכם להבין טוב יותר את עולמם של ילדכם ותאפשר לכם להיות משמעותיים יותר בעולמם. הרגלך כזה יוכל להתמיד גם בגילאי ההתבגרות המורכבים.
3. חוקים וכללים ברורים
כשלכולם ברור מה מותר ומה אסור, כמה ואיך, זה הופך את החיים לפשוטים יותר. יתכן שהילדים ינסו לאתגר אתכם עם הכללים שבחרתם, אך אם תדבקו בהם בעקביות נחושה ורגועה הדבר יקרין על המשפחה כולה. שימו לב שיש הגיון בחוקים שקבעתם, שהם מתאימים לשלב ולגיל של ילדיכם, (מפעם לפעם יש לעדכן את הכללים שבבית.)ניתן לקיים "ישיבה משפחתית" בה דנים ומחליטים יחד על החוקים, אך חשוב תיאום מלא בין ההורים. אם יש אי הסכמות - עדיף שיישארו במרחב הזוגי ומול הילדים יש להשאיר חזית אחידה.